Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
Έως και 20 δόσεις για αγορές με πιστωτική κάρτα
Menu

Μπρικι espresso η πως να απολαυσετε ενα αυθεντικο Ιταλικο καφε

Μπρίκι espresso ή πως να απολαύσετε ένα αυθεντικό Ιταλικό καφέ

26/01/2018


Στην Ελλάδα είναι διαδεδομένη η άποψη ότι το μπρίκι του Ιταλικού καφέ είναι ένας φθηνός τρόπος για να φτιάξουμε espresso. Στην πραγματικότητα το μόνο κοινό που έχει ένα μπρίκι μόκα με μια μηχανή espresso είναι ότι χρησιμοποιούν τον ίδιο καφέ. Η λειτουργία μιας μηχανής espresso βασίζεται στην δημιουργία υψηλής πίεσης περίπου 9-11 bar στο κλείστρο της μηχανής, στο μπρικάκι έχουμε πολύ πιο χαμηλή πίεση και φυσική εκχύλιση του καφέ. Το αποτέλεσμα είναι ένας γευστικότατος καφές με πλούσιο φυσικό άρωμα.

 Διαφορές espresso με μόκα
Ο espresso υπερτερεί αναμφισβήτητα οπτικά γιατί ο καφές μόκα δεν έχει καθόλου (ή έχει ένα υποτυπώδες) καϊμάκι. Σύμφωνα όμως με τους φανατικούς οπαδούς του καφέ μόκα με το μπρίκι έχουμε καλύτερη (σίγουρα διαφορετική) γεύση και άρωμα. Ο καφές είναι υποκειμενική υπόθεση και δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση στο ποιος είναι γευστικότερος καφές. Σίγουρα όμως το μπρικάκι αξίζει να υπάρχει σε κάθε σπίτι όχι για να μας δώσει μια φθηνή εκδοχή του espresso, αλλά για να μας προσφέρει μα άλλη γευστική και αισθητική ποικιλία.

 

 

 

Γιατί να αγοράσω ένα μπρίκι espresso;

 

Γιατί κάνει εξαιρετικό καφέ
Γιατί μεταφέρεται παντού εύκολα, και λειτουργεί ακόμα και εκεί που δεν έχουμε ρεύμα
Γιατί είναι πανέμορφο και δίνει στυλ και άποψη

 

Τι μέγεθος μπρίκι να διαλέξω;

 

Σημαντική ερώτηση γιατί για να αποδώσει σωστό καφέ το μπρίκι πρέπει να είναι γεμάτο. Στην συλλογή μας έχουμε μπρίκια για 1, 2, 3, ,4 , 6 και 9 καφέδες (μικρά φλιτζάνια). Πρέπει να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας. Από την εμπειρία μας πολύ εξυπηρετικό μέγεθος για τα δεδομένα της Ελληνικής κουλτούρας στο καφέ είναι το μπρίκι για 2 φλιτζάνια (1 μερίδα freddo ή cappuccino). Οι έμπειροι χρήστες μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς το μέγεθος που χρειάζονται, εάν όμως τώρα ξεκινάτε την περιήγηση στο κόσμο της μακινέτας η επιλογή για 2 φλιτζάνια αποτελεί μια πολύ ασφαλή επιλογή.



Μπρίκια espresso Pedrini:

 

όλη η μαγεία και κουλτούρα του αυθεντικού Ιταλικού καφέ στο φλιτζάνι σας
Η εταιρεία μας εισάγει και προτείνει μπρίκια espresso απο τον Ιταλικό οίκο Pedrini. Μεγάλη συλλογή απο μπρίκια espresso που κατασκευάζονται απο ανοξείδωτο ατσάλι ή αλουμίνιο σε όλα τα μεγέθη.

 

Γιατί να διαλέξω μπρίκι Pedrini;

 

• Ο οίκος Pedrini είναι από τους πιο σημαντικούς και δημοφιλείς παραγωγούς στην Ιταλία την αδιαμφισβήτητη παγκόσμια πρωτεύουσα του καφέ μόκα. Με ιστορία πάνω από 70 χρόνια μεταφέρει όλη την παράδοση και κουλτούρα του Ιταλικού καφέ
• Χρησιμοποιεί πλήρως πιστοποιημένα υλικά και τρόπο παραγωγής: Τα υλικά που κατασκευάζονται τα μπρίκια είτε πρόκειται για αλουμίνιο είτε ανοξείδωτο πληρούν όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές
• Φτιάχνει καφέ! (μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά δεν είναι σίγουρο για όλα τα μπρίκια που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά)
• Έχουν απίστευτη αισθητική: όμορφα μπρίκια με χαρακτήρα και αισθητική άποψη
• Τα προσφέρουμε σε εκπληκτικές τιμές: εισάγοντας απευθείας τα μπρίκια από τον οίκο μπορούμε να τα προσφέρουμε σε εξαιρετικές τιμές σε σχέση με την ποιότητα τους.

Δειτε ολη την συλλογη εδω

 

 


Πώς μπορώ να φτιάξω ένα καλό καφέ;

 

Δειτε το βιντεο

 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλός φρεσκοκομμένος και γευστικός καφές ένα καλό μπρίκι και αρκετή εξάσκηση. Η εμπειρία είναι αυτή που κάνει την διαφορά.

 

Πώς συντηρώ και πότε να αλλάξω το μπρίκι μου;

 

Συμβουλή μας: Μόλις αγοράσουμε το καινούργιο μας μπρίκι το πλένουμε καλά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Κάνουμε και 2-3 καφέδες και τους πετάμε, και στην συνέχεια το χρησιμοποιούμε κανονικά. Μετά την πρώτη φορά το μπρίκι απλά το ξεβγάζουμε με καθαρό νερό. Με αυτό τον τρόπο όσο περνάει ο καιρός το μπρίκι μας θα φτιάχνει καλύτερο και πιο αρωματικό καφέ.
Τα "παλιά" μπρίκια φτιάχνουν καλύτερο καφέ. Κανένας οπαδός του καφέ μόκα δεν θέλει να αλλάξει το μπρίκι του. Εμείς σεβόμενοι αυτό το γεγονός προσπαθούμε να έχουμε απόθεμα στα βασικά ανταλλακτικά ώστε να έχετε την δυνατότητα να χαρείτε το μπρίκι σας για πολλά πολλά χρόνια!


 Κλείνοντας αυτή την παρουσίαση θα ήθελα να τονίσω ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι ο καφές μόκα είναι ο καλύτερος και γευστικότερος καφές. Ο καφές είναι πολύ σοβαρή και προσωπική υπόθεση και ο καλύτερος καφές είναι αυτός που ικανοποιεί τον καθένα μας. Σίγουρα όμως θέλουμε να τονίσουμε ότι ο καφές μόκα δεν είναι ο φτωχός συγγενής του espresso. Είναι ένας γευστικότατος παραδοσιακός καφές που αξίζει να τον απολαμβάνουμε. Εξάλλου στην ζωή δεν πρέπει να είμαστε μονοδιάστατοι άλλα να απολαμβάνουμε τις διαφορετικές γεύσεις τα αρώματα όλα όσα μας προσφέρονται από την φύση και τον χρόνο (και όχι μόνο στο θέμα του καφέ).

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ BRANDS ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα