Σύνολο παραγγελίας:0€
26/01/2018
Το καθημερινό μαγείρεμα δεν ήταν ποτέ απλή υπόθεση. Είτε χρειάζεται να περιποιηθείτε ολόκληρη οικογένεια είτε απλά να ικανοποιήσετε τις προσωπικές σας βιοτικές ανάγκες, η προετοιμασία του φαγητού είναι μια διαδικασία που απαιτεί έμπνευση, δημιουργικότητα, κόπο, και μερικές φορές αρκετό χρόνο. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν υπήρχε τρόπος να μετατρέψετε αυτόν τον «βραχνά» σε μια απλή, γρήγορη και διασκεδαστική διαδικασία;
Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες χύτρες ταχύτητας που υπόσχονται να σας χαρίσουν στιγμές εύκολου και πάνω απ’ όλα υγιεινού μαγειρέματος για να προσφέρετε στον εαυτό σας και όσους χρειάζονται τη φροντίδα σας ποιοτικό και νόστιμο φαγητό! Τα προϊόντα μας περιλαμβάνουν χύτρες ταχύτητας εύκολες στη χρήση και χωρίς πολύπλοκους μηχανισμούς, σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, και σε μεγάλο εύρος τιμών για όλα τα πορτοφόλια! Σκεύη εύκολα στο πλύσιμο και το καθάρισμα, κάνουν τη ζωή σας εύκολη πριν και μετά το μαγείρεμα.
Γιατί χύτρα ταχύτητας;
• Γιατί η χύτρα ταχύτητος μας εξοικονομεί απίστευτα πολύ χρόνο. Και ο χρόνος είναι χρήμα ή μπορεί να είναι έξοδος για καφέ, δεν χρειάζεται όμως να είναι αναμονή στην κουζίνα. Έχουμε πλέον την δυνατότητα να έχουμε υγιεινό καλομαγείρεμενο και νόστιμο φαγητό πιο γρήγορα από αν το είχαμε παραγγείλει! (και φυσικά πολύ πιο οικονομικό)
• Γιατί η χύτρα αποτελεί τον απόλυτα υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Σύμφωνα με όλες τις έρευνες προστατεύονται έως και 80% περισσότερες βιταμίνες ιχνοστοιχεία και ωφέλιμα για τον οργανισμό συστατικά από ότι στο μαγείρεμα σε ένα απλό μαγειρικό σκεύος. Παράλληλα στο περιβάλλον πίεσης που δημιουργείται στην χύτρα δεν επιζεί κανένας απολύτως επιβαρυντικός για τον οργανισμό παράγοντας (μικρόβια βακτήρια κλπ)
• Γιατί το μαγείρεμα στην χύτρα είναι πολύ οικονομικό. Εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 60% σε σχέση με τα συμβατικά σκεύη! Κάθε μέρα!
• Γιατί είναι απόλυτα ασφαλής! Μια επώνυμη χύτρα ταχύτητος έχει ένα πολύ απλό τρόπο λειτουργίας και πολλές δικλείδες ασφαλείας. Αρκεί να ακολουθήσουμε τις πολύ απλές οδηγίες λειτουργίας και θα απολαύσουμε νόστιμο και υγιεινό φαγητό, στο μισό χρόνο και με απόλυτη ασφάλεια.
Ποιό μέγεθος χύτρας ταχύτητας μου ταιριάζει;
Αυτό το ξέρετε μόνο εσείς. Πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος που ταιριάζει στις καθημερινές μας ανάγκες (π.χ. εάν μαγειρεύουμε για 3 άτομα δεν μπορούμε να πάρουμε την πολύ μεγάλη χύτρα ταχύτητος για να την χρησιμοποιούμε όταν έχουμε κόσμο, δεν θα λειτουργεί σωστά στην καθημερινή χρήση). Ένας γενικός κανόνας (που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι εάν μαγειρεύουμε για 2-3 άτομα κατάλληλο μέγεθος είναι τα 6 lt, για 4-5 άτομα τα 8 lt και για έξι άτομα και επάνω τα 10 lt.
*Μία έξυπνη λύση είναι το set Quattro αποτελείται συνήθως από 1 χύτρα 8 ή 10 lt και ένα πολυσκεύος 4 lt που μετατρέπεται σε χύτρα ταχύτητος. Έτσι για καθημερινή χρήση ή παιδικές τροφές χρησιμοποιούμε το μικρό σκεύος, ενώ για φαγητά που απαιτούν περισσότερο χώρο (π.χ. όσπρια) ή για περισσότερα άτομα χρησιμοποιούμε την κανονική χύτρα. Το σετ Quattro περιλαμβάνει ένα επιπλέον καπάκι που μετατρέπει τα σκεύη μας σε απλά μαγειρικά σκεύη και πρακτικά μπορεί από μόνο του να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός νοικοκυριού χωρίς την προσθήκη κανενός άλλου σκεύους.
Πως μαγειρεύουμε με την χύτρα ταχύτητος;
α) Προσθέτουμε στην χύτρα τα υλικά και το αντίστοιχο νερό (ελάχιστο σε σχέση με την απλή κατσαρόλα). Εάν το φαγητό μας χρειάζεται σοτάρισμα το κάνουμε και στην συνέχεια κλείνουμε το καπάκι.
β) βάζουμε μια υψηλή θερμοκρασία και η χύτρα μπαίνει σε διαδικασία δημιουργίας πίεσης. Όταν φθάσει στην κατάλληλη πίεση το οξυγόνο διαχωρίζεται ανεβαίνει στο επάνω μέρος της χύτρας, και απελευθερώνεται απο την βαλβίδα ασφαλείας. Στην συνέχεια η χύτρα σφραγίζει και μας ειδοποιεί για να κατεβάσουμε την θερμοκρασία. Απο εκείνο το σημείο αρχίζουμε και μετράμε χρόνους με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όλη η παραπάνω διαδικασία γίνεται αυτόματα και διασφαλίζει ότι η διαδικασία βρασμού γίνεται σε κενό οξυγόνου αποτρέποντας την οξείδωση βιταμινών και θρεπτικών συστατικών!
γ)Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία βρασμού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, περιμένουμε να κατέβει η πίεση και προχωράμε στην αποσφράγιση της χύτρας
Τόσο απλό και γρήγορο!
Τι δεν πρέπει να κάνουμε με την χύτρα ταχύτητος:
Τα απλά μαγειρικά σκεύη μαγειρεύουν με την θερμοκρασία, οι χύτρες ταχύτητος μαγειρεύουν με την πίεση. Το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε είναι ότι αυξάνουμε την θερμοκρασία για να μαγειρέψει πιο γρήγορα. Αυτό που συμβαίνει ότι όχι μόνο δεν μαγειρεύει πιο γρήγορα αλλά ανοίγουν σημεία ασφαλείας για να εξισορροπήσουν την πίεση και δημιουργούνται δυσλειτουργίες . Σε μια επώνυμη χύτρα δεν δημιουργούνται προβλήματα ασφαλείας, παύει όμως να λειτουργεί σωστά (βγάζει υγρά, αργεί να μαγειρέψει, φθείρονται γρήγορα τα λάστιχα κλπ). Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε με το κατάστημα που θα αγοράσουμε την χύτρα για την σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Ταυτόχρονα μόλις την αγοράσουμε την πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε να βρούμε την σωστή θερμοκρασία στην δική μας κουζίνα, και απο εκεί και πέρα ακολουθούμε πάντα αυτές τις θερμοκρασίες, αλλάζοντας μόνο τους χρόνους ανάλογα με το φαγητό.
Θυμόμαστε πάντα: η χύτρα θέλει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να λειτουργήσει σωστά (ακριβώς την θερμοκρασία που θα κρατήσει σταθερή την πίεση στο εσωτερικό της).
Αν η μαγειρική είναι το πάθος σας… ήρθε η ώρα να το απογειώσετε! Κι αν πάλι μέχρι τώρα η κουζίνα φάνταζε στο μυαλό σας «βουνό» ήρθε η ώρα να την αγαπήσετε και να ανακαλύψετε την μαγεία του κόσμου της μαγειρικής! Τολμήστε το!
μπορειτε να δειτε ολη την συλλογη μας εδω